Dostupni linkovi

Ambasador BiH: Srpski i ostali mediciniari nisu oteti u Libiji


Vijesti o sukobima u priobalnom gradu Sirtu u Libiji su kontradiktorne, kaže ambasador BiH u Libiji Ibrahim Efendić i dodaje da su i informacije o otmici medicinskih radnika u Sirtu, Tunižana, Indijaca, Filipinaca među kojima ima i Srbijanaca takođe kontradiktorne.

''Jutros sam razgovarao sa ambasadorom Tunisa koji je takođe imao informaciju da su medicinski radnici oteti, ali malo prije sam se čuo sa ambasadorom Srbije u Libiji Oliverom Potežicom I on mi je rekao da se čuo sa medicinskim radnicima iz Srbije, da nisu oteti I da normalno rade I Tunižani I Filipinci I Indijci I Srbijanci.’’ Izjavio je za naš radio ambasador BiH U Libiji Ibrahim Efendić i dodao da su radnici iz Bosne i Hercegovine koji se nalaze u Libiji bezbijedni.

'' Prema našim saznanjima ovdje ima između 100 i 200 bh. radnika. Ne mora značiti da je to tačan broj jer ne javljaju se svi bh. državljani koji borave u Libiji našoj ambasadi. Ali za sada nije bilo problema. Radnici završavaju poslove i odlaze, drugi dolaze. Neki dan smo imali ovdje jednu grupu radnika Energoinvesta, koji su potom otišli na gradilišta prema jugu.'' kaže ambasador Efendić i poručuje da su radnici iz BiH bezbijedni.

XS
SM
MD
LG