Dostupni linkovi

Vučić: Preuzimam odgovornost za tragediju helikoptera


Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da preuzima odgovornost za tragediju vojnog helikoptera kod Surčina, ocenivši da javnost nikada neće biti zadovoljna bez obzira na to kakva je odluka doneta.

“Šta je suština - da je neko želeo da spase dete. Iako nisam bio upoznat sa situacijom i ja bih im rekao da su me pitali, idite po dete”, rekao je Vučić u Obrenovcu.

Javnost sada traži "odgovornost i glavu generala Bandića", istog onog kojeg je u poplavama slavila, samo zarad političkih odnosa i poena, rekao je premijer i dodao da se takve tragedije dešavaju, te da je to život i da nakon toga "treba da tugujemo, a ne da mrzimo".

Premijer je rekao da je sa pilotima koji su stradali leteo i u nemogućim uslovima, između ostalog i u Feketić, da je Vojska i Srbija izgubila heroje i da posle takve tragedije treba da se tuguje, a ne mrzi.

Prema njegovim rečima, javnost bi i u slučaju da se po dete nije otišlo bila nezadovoljna.

Upitan gde su bili ministri Bratislav Gašić i Zaltibor Lončar, pre nego što je helikopter trebalo da sleti na surčinski aerodrom, Vučić je rekao da ne zna, ali da to nije važno, jer od toga nisu želeli da imaju političku korist, nego da pomognu detetu.

Vučić je takodje naglasio i da je Surčin najbolje mesto za sletanje.


XS
SM
MD
LG