Dostupni linkovi

Bollywood u Dubrovniku: Počelo snimanje filma Fan


Jedan od najpoznatijih indijskih glumaca Shah Rukh Hahn glavna je zvijezda bollywoodskog filma "Fan" Maneesha Sharme, koji se u ponedjeljak počeo snimati u Dubrovniku.

Shahrukh Khan, čovjek s golemim brojem obožavatelja diljem svijeta, nastupa u ulozi svojeg navećeg obožavatelja, Dubrovnik će glumiti samoga sebe, a osim što će se snimati u Starom gradu prikazat će Stradun i Peškarija, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

"Veselimo se prilici da steknemo uvid u način rada Bollywooda, jedne od najvećih filmskih industrija, osobito što surađujemo s Yash Raj Films (YRF), tvrtkom poznatom po visokim produkcijskim standardima", prenosi HAVC izjavu Borisa Dmitrovića iz Formula Filma, odgovornog za produkciju.

Za devet dana snimanja u Hrvatskoj angažirano je više od 600 statista, Yash Raj Films planira potrošiti 8,6 milijuna kuna, a putem mjera poticaja za snimanje će dobiti oko 1,7 milijuna kuna.

Upravo je mjere poticaja kao jedan od razloga odabira Hrvatske za snimanje izdvojio izvršni producent YRF-a Aashish Singh, ustvrdivši kako indijska rupija ne stoji dobro u odnosu na europske valute, pa su bili skloniji lokacijama gdje su uz pomoć poticaja mogli smanjiti troškove. Takve mjere, dodao je, šalju i poruku producentima da neka zemlja ozbiljno gleda na filmsku industriju te želi surađivati kako bi olakšala i poboljšala snimanje.

XS
SM
MD
LG