Dostupni linkovi

Čučković: Ozbiljna situacija sa klizištima u Obrenovcu


Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je situacija sa klizištima koja su se aktivirala u opštini Obrenovac jako ozbiljna i da je izdata mera napuštanja objekata u Maloj Moštanici.

"Tu moraju da se urade tri stvari - pošumljavanje, kopanje kanala u dužini od 700 metara i probijanje šipova koji bi išli na sedam metara dubine", rekao je Čučković za RTS.

On je istakao i da meštani iz 11 kuća ne žele da se isele. "Ja to razumem ali moj apel je bio da se bar deca sklone dok se to ne završi. Angažovaćemo mašine, mi ćemo raditi pošumljavanje, a Grad Beograd će postavljati šipove", dodao je Čučković.

On je objasnio i da je ceo potez ka Umci trusno područje. "Obe strane brda su trusne, ali naše je da seizmološkim urađajima pratimo situaciju i da reagujemo", rekao je Čučković.

On je podsetio da je posle majskih poplava više hiljada ljudi servisirano i da im je država pomogla da obnove svoje domove. "Danas nema neke razlike između Obrenovca ili bilo koje druge opštine u Srbiji", zaključio je Čučković.

XS
SM
MD
LG