Dostupni linkovi

Vučić: Očekujemo još investicija iz Češke


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje još investicija iz Češke i poručio privrednicima te zemlje da je Srbija stabilna investiciona destinacija, a domaćim privrednicima da mogu mnogo da nauče iz iskustava Češke.

Vučić je na poslovnom forumu Srbije i Češke u Privrednoj komori Srbije rekao i da bi država mogla mnogo da nauči od Češke, posebno na primeru njihovih strukturnih reformi.

"Srbija je na sigurnom putu, ne očekujemo da nam nešto padne s neba, hoćemo da zaradimo novac a ne očekujemo milostinju", rekao je Vučić podsjetivši da je zemlja dobila aranžman sa MMF-om i izabrala možda najteži put, ali najbolji i najsigurniji za bolju budućnost.

Naveo je da je u 2014. godini izvoz iz Srbije u Češku povećan za 11,3 odsto, a uvoz iz Češke za 4,1 odsto, što su kako je naveo ohrabrujući brojevi, ali mora još mnogo toga da se uradi, te da očekuje konkretne rezultate u saradnji dve zemlje kada je reč o modernizaciji pruge NIš-Dimitrovgrad i izgradnji termoelektrane Štabalj.

Podsetivši da su češke investicije do sada iznosile 60 miliona eura, i da je Ceška 23. zemlja na listi ulagača u Srbiju, Vučić je rekao da je uvjeren da će zbog sigurnosti ulaganja u Srbiju, ali i iskrenog prijateljstva, one porasti.

XS
SM
MD
LG