Dostupni linkovi

Josipović se neće vratiti u SDP


Dosadašnji predsjednik Hrvatske Ivo Josipović potvrdio je da se neće vratiti u Socijaldemokratsku pratiju.

Kako je rekao u SDP se ne vraća zato što u ovom trenutku stranka nije spreman da pokrenei "ozbiljne reforme u društvu".

"Znate da sam predlagao veliki reformski paket. Ovog trenutka SDP, ili barem njegovo vođstvo, nije sklono takvim promenama u društvu", obrazložio je Josipović.

Kako je dodao, to je razlog zbog kojeg povratak u SDP "nema smisla".

"Nema pravog smisla da ulazim u SDP da bih statirao jednoj politici za koju mislim da nije dobra", zaključio je Josipović koji je i u izjavi za Hrvatsku radioteleviziju potvrdio je da se neće vratiti u SDP, ali je naveo da će ostati u politici.

Fukciju šefa države obavljao je prethodnih pet godina, preciznije od 19. februara 2010, a danas će, poslednjeg dana svog mandata, na Pantovčaku u popodnevnim satima predati predsjedničku "palicu" Kolindi Grabar Kitarović.

Prema dogovoru dvaju timova, primopredaja dužnosti biće održana poslepodne u Kancelariji predsednika Republike, bez prisustva medija.

Josipović nije htio, kako prenose mediji, da otkrije šta će reći Grabar Kitarović, a na pitanje hoće li joj dati neki savjet kratko je odgovorio da "za to nema potrebe", naglasivši da ona ima svoj program i da joj želi puno uspjeha i još jednom čestita.

XS
SM
MD
LG