Dostupni linkovi

Bandić optužen za pogodovanje klerikalnoj udruzi


Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) podigao je još jednu optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i dvoje njegovih suradnika za zloupotrebu položaja i ovlasti, jer su gradskim novcem financirali kampanju klerikalne udruge „U ime obitelji“ u iznosu od najmanje 308.000 kuna (oko 41.000 eura).

Tim je novcem plaćena priprema, tiskanje i isporuka 700.000 letaka, 14 500 B1 i B2 plakata, 120 jumbo plakata, te izrada tekstova i snimanje radijskog spota kao i njegovo emitiranje na više radijskih postaja.

Također, po Bandićevom nalogu grad Zagreb je klerikalnoj udruzi „U ime obitelji“ besplatno za trajanja njihove kampanje ustupio 50 štandova na zagrebačkim tržnicama.

Zbog sumnje na zloupotrebu položaja i ovlasti Bandić je priveden 19. listopada prošle godine, a pušten je iz pritvora nakon što je zamrznuo svoju funkciju.

To je za sud bila dovoljna garancija da neće ponavljati kaznena djela za koja ga se tereti i da neće utjecati na svjedoke.

Par dana nakon uhićenja objavljeno je 19 točaka po kojima se sumnjiče Bandić i njegovi najbliži suradnici, koji su također obuhvaćeni policijskom akcijom „Agram“, ali pogodovanje klerikalnoj udruzi „U ime obitelji“ nije bilo među njima.

XS
SM
MD
LG