Dostupni linkovi

Vučić potvrdio odlazak na inauguraciju Kolinde Grabar- Kitarović


Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je službeno potvrdio da će u interesu Srba koji žive u Srbiji i van nje otići na inauguraciju nove predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Zagrebu 15. veljače.

On je naglasio da nijedna odluka koju je donio u proteklih deset mjeseci kod njegovih saradnika nije izazvala takav otpor, ali da je neće mijenjati, jer smatra da je u interesu srpskog naroda.

"Na ovaj način želim da pokažem da smo mi normalna i pristojna zemlja i da je od svake političke sujete za nas važnija regionalna stabilnost", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodao da u Zagreb nosi poruku mira i saradnje.

Vučić je najavio da će tokom boravka Zagrebu posjetiti Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku Srpske pravoslavne crkve i da će sa predsjednikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem prisustovati liturgiji povodom velikog Srpskog praznika Sretenja Gospodnjeg.

On je rekao da planira da se u Zagrebu sastane sa tamošnjim Srbima i da im tako pruži ohrabrenje da se ponosno izjasne kao Srbi i da sa ponosom govore o svojoj matici - Srbiji.

XS
SM
MD
LG