Dostupni linkovi

Komšić: DF traži ministarsko mjesto u Vijeću ministara


Predsjednik Demokratske fronte (DF) i poslanik te stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Željko Komšić kazao je novinarima u Sarajevu da bi sutra na sjednici Predstavničkog doma PSBiH trebalo biti potvrđivanje mandatara za sastav Vijeća ministara BiH.

Ocijenio je da nakon toga treba krenuti s ozbiljnim i užurbanim razgovorima o raspodjeli pozicija da bi se kompletiralo i Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije BiH.

"Osnovni princip za podjelu pozicija je izborni rezultat jer je to legitimitet koji nam je narod dao. Treba ići ka dogovoru da se vidi ko šta i kako radi, kakve ambicije ima i u kojem pravcu može da djeluje u budućem periodu", pojasnio je Komšić.

Kada je riječ o DF-u, ističe da ova stranka insistira na resorima, odnosno ako neki resor bude povjeren DF-u potrebno je da za proces donošenja odluka u tom resoru odgovara DF kao stranka.

"To tražimo da se ne bi ponovilo kao u prethodnom mandatu, svi se pomiješaju, jedna stranka dobije upravni odbor druga direktora i to završi u političkoj trgovini, pa i u korupciji. Ne želimo se baviti takvim načinom upravljanja bilo kojeg segmenta ove države", stava je Komšić.

XS
SM
MD
LG