Dostupni linkovi

Sarajevo i Istočno Sarajevo: Predstavljena zastava EYOF-a


U organizaciji gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Samardžije i Sarajeva Ive Komšića danas je svečano predstavljena zastava Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EYOF 2017 , čime se zvanično najavljuje održavanje najvećeg i najznačajnijeg sportskog događaja nakon Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Samardžija je istakao da ovim činom gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo idu “polako, ali sigurno” u susret najvećem sportskom događaju nakon Zimskih olimpijskih ugara 1984. godine i dočeku olimpijskog plamena koji će označiti početak “EYOF 2017.”.

“Organizacija `EJOF-a` velika je privilegija za nas, a ujedno i velika šansa da se na najbolji mogući način predstave svi potencijali i resursi sa kojima mi raspolažemo”, rekao je Samardžija, dodavši da su dva grada svjesna odgovornosti i učiniće sve da ova manifestacija protekne u najboljem redu i ostane svima u dobro sjećanju.

Samardžija je naglasio da su ovoj manifestaciji podršku dali svi nivoi vlasti u BiH, jer bez njihove pomoći ne bi mogli održati EYOF 2017.

Prema njegovim riječima, ovo će biti prilika da se u toku sedam dana, koliko će trajati “EJOF 2017″ sreću i ljudi iz biznisa i da se zaključuju novi ugovori, a nakon ove sportske manifestacije očekuje da će oni koji osjete ove olimpijske planine vidjeti da se mogu organizovati i mnogo veće manifestacije od ove.

XS
SM
MD
LG