Dostupni linkovi

Nikolić: Platforma za Kosovo posle Vučićeve posete Briselu


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da očekuje da će platforma za Kosovo biti doneta kad se premijer Aleksandar Vučić vrati sa sledeće runde briselskih pregovora 9-10. februara.

"Ja sam neki kroki pripremio, ali nismo razgovarali da potpuno udjemo u proceduru koja podrazumeva završetak uz, naravno, potpunu saglasnost nas dvojice, predlog Vladi da dostavi na usvajanje Narodnoj skupštini rezoluciju kojom bi se to konačno rešilo", rekao je Nikolić za rusku agenciju "Sputnjik", u izdanju na srpskom jeziku.

On je izrazio uverenje da bi vlast u Srbiji, ukoliko "krene dalje od Briselskog sporazuma", prećutno učestvovala ili saučestvovala u uspostavljanju nezavisnosti Kosova, istakavši da je sa Vučićem već razgovarao o "krajnjem i trajnim rešenjem za KiM".

"Ja mislim da neće biti mnogo saglasnosti na Zapadu oko te moje platforme, pošto ona ne predvidja nezavisnost Kosova i Metohije, a njih ništa ne zadovoljava osim nezavisnosti, ali je meni mnogo važnije da mi budemo jedinstveni, čvrsti, snažni. Da imamo i nalog i odobrenje Narodne skupštine oko toga kako ćemo da se ponašamo i koliko daleko možemo da idemo", naglasio je predsednik Srbije.

XS
SM
MD
LG