Dostupni linkovi

Holcim prodaje imovinu u Srbiji


Dve vodeće kompanije u oblasti proizvodnje građevinskih materijala, Holcim i Lafarž, saopštile su da su u procesu najavljenog fuzionisanja postigle dogovor o prodaji irskoj kompaniji CRH dela svoje imovine u većem broju zemalja, uključujući i imovinu Holcima u Srbiji

Kako se navodi u saopštenju, imovina uključuje delove poslovanja dve kompanije u sedam evropskih zemalja, Kanadi, Brazilu, Filipinima i SAD, a vrednost ugovora iznosi 6,5 milijardi eura.

Evropske zemlje u kojima će biti otuđeni delovi Holcima ili Lafarža su Nemačka, Rumunija i Velika Britanija, gde će biti prodata imovina Lafarža, i Francuska, Mađarska, Slovačka i Srbija, gde će biti prodata imovina Holcima.

Holcim u Srbiji poseduje cementaru u Popovcu kod Paraćina i fabriku betona u Beogradu. Lafarž je vlasnik cementare u Beočinu i fabrike betona i cementa u Beogradu.

Kompanije Holcim i Lafarž najavile su ranije fuzionisanje u najveću svetsku kompaniju za proizvodnju cementa i građevinskih materijala, LafaržHolcim, a tela za zaštitu konkurencije uslovila su to spajanje prodajom dela imovine obe kompanije.

Prodaja je, kako se navodi, uslovljena uspešnim fuzionisanjem Holcima i Lafarža i njeni detalji biće predočeni telima za zaštitu konkurencije i akcionarima CRH-a.

XS
SM
MD
LG