Dostupni linkovi

Alžir pronašao telo ubijenog francuskog turiste


Alžirske snage bezbednosti pronašle su danas telo francuskog turiste Ervea Gurdela koga su džihadisti ubili u septembru, saopšteno je u Alžiru.

Posle tri meseca potrage, Gurdelovo telo je pronadjeno sahranjeno bez glave na planini Akbil, oko 160 kilometara od glavnog grada, gde je francuski turista poslednji put vidjen.

Grupa povezana sa ekstremističkom organizacijom Islamska država Džund el Kalifa (Vojnici kalifata) objavila je krajem septembra video snimak s Gurdelovim pogubljenjem.

Ta ista grupa je ranije objavila snimak živog Gurdela koji moli francuskog predsednika Fransoaa Olanda da okonča vazdušne napade na Irak u okviru medjunarodne koalicije koju predvode SAD.

Gurdel je ubijen nekoliko dana posle početka francuske intervencije, a u Francuskoj je proglašena trodnevna žalost nakon što je potvrdjena autentičnost video snimka o ubistvu francuskog turiste.

Njegova otmica je usledila neposredno pošto su pripadnici Islamske države izdali proglas kojim pozivaju na napade na sve zapadnjake, pogotovo na Francuze.

XS
SM
MD
LG