Dostupni linkovi

CEAS: Vučić izneverio birače


Nevladina organizacija CEAS ocenila je da se premijer Srbije Aleksandar Vučić svojom polemikom sa predstavnicima EU neodgovorno poneo prema biračima.

U saopštenju te organizacije navodi se da je optužba na račun aktivnog diplomate Evropske unije zapravo uvreda institucije koju on predstavlja i da utoliko više iznenađuje izjava premijera Vučića koji je na konferenciji za novinare rekao: "Tim lažovima recite da su opet lagali".

"Posle ovakvog odgovora ostaje otvoreno pitanje koje su to vrednosti EU u koje Vučić veruje, jer poštovanje slobode govora koju on namerno brka sa odgovornošću za javnu reč javnih delatnika u javnom prostoru to svakako nije. Čudno je, takođe, da Vučić koji tvrdi 'neće da bude lutka na povocu' nudi da se povuče s puta ako to oni javno zatraže, istim onima kojima poručuje da neće da im bude lutka na povocu", dodaje se u saopštenju.

Aleksandar Vučić je optužio je u petak novinare BIRN-a da su "dobili pare" od šefa delegacije Evropske unije Majkla Devenporta i EU, i da su iznosili nestine o postupku izbora firme koja će obaviti ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje".

XS
SM
MD
LG