Dostupni linkovi

Boko Haram ubio 25 ljudi


U napadu na autobus na severu Kameruna 1. januara, koji se pripisuje islamističkoj grupi Boko Haram, poginulo je najmanje 25 ljudi, saopštile su lokalne vlasti.

Prema saopštenju višeg oficira tih snaga, koji je tražio da ostane anoniman, na meti napada se našao prepun autobus na liniji izmedju mesta Kuseri i Marua, a osim 25 poginulih, još 10 putnika je teško povredjeno. Oni su prevezeni u bolnicu u Marui.

U poslednjih godinu dana Boko Haram je ubio na hiljade ljudi nastojeći da stvori kalifat na severu Nigerije, a njegovi borci su često prelazili i s druge strane granice - u Kamerun, koji je zbog toga u ovoj oblasti rasporedio hiljade pripadnika svojih jedinica za brzo reagovanje, prenosi Rojters.

Krajem prošlog meseca Kamerun je morao da upotrebi i vazduhoplovne snage protiv boraca Boko Harama koji su izveli napade na pet gradova na severu zemlje i privremeno zauzeli jedan vojni logor.

Napadi Boko Harama primorali su mnoge Kamerunce koji žive uz poroznu granicu s Nigerijom da napuste svoja imanja, čime je povećan rizik od nestašice hrane u tom padavinama siromašnom delu zemlje.

XS
SM
MD
LG