Dostupni linkovi

Studenti: Uprava Filozofskog pokrenula disciplinske postupke


Samoorganizovani studentski pokret 2014 saopštio je danas da je Uprava Filozofskog fakulteta u Beogradu podnela desetine disciplinskih prijava protiv studenata, umesto da ispuni zahteve koje je "obećala" nakon prekida blokade tog fakulteta.

U saopštenju se navodi da studentima protiv kojih su podnete disciplinske prijave, preti da budu izbačeni s Fakulteta, a u "najboljem slučaju dalje studiranje će im biti osetno otežano".

"Disciplinske prijave su podnete protiv desetak nasumično izabranih studenata Filozofskog fakulteta, a jedini stvarni razlog je što su se ti studenti borili za bolje obrazovanje", piše u saopštenju.

Prve četiri disciplinske prijave su podneli profesor i prodekan za finansije Vasilije Gvozdenović, i sekretar Fakulteta Slobodan Ivaneža, uz obrazloženje da su pretrpeli verbalno i fizičko nasilje, navodi Samoorganizovani pokret.

U prijavi se navodi da su studenti 23. oktobra "izazvali tuču ili učestvovali u tuči u prostorijama fakulteta", ali, ističe taj studentski pokret, postoje svedoci i video-snimak na osnovu kojeg može da se "zaključi da su optužbe neosnovane".

XS
SM
MD
LG