Dostupni linkovi

Na protestima u Meksiku više od 20 povrijeđenih


Najmanje 21 lice povrijeđeno je u sukobima policije i demonstranata koji su organizovali koncert kao znak solidarnosti sa 43 nestala studenta u meksičkoj saveznoj državi Gerero.

"U sukobima je povrijeđeno osam policajaca, od kojih je petoricu pregazio automobil, a trojicu prebili demonstranti. Jedan od policajaca zadobio je teške povrede glave", izjavio je za AP neimenovani policijski zvaničnik.

Organizacija za zaštitu ljudskih prava koja pruža podršku porodicama nestalih studenata saopštila je da je u sinoćnjim sukobima povrijeđeno najmanje 13 ljudi, među kojima su studenti, učitelji, roditelji nestalih studenata i dvojica novinara.

Policija i demonstranti međusobno se optužuju za izazivanje sukoba u gradu Čilpansingo, prijestonici države Gerero, koji su počeli juče, kada su studenti sa učiteljskog fakulteta blokirali jednu ulicu metalnim ogradama, pripremajući se za koncert. Blokirana ulica vodi do hotela u kojem borave policajci.

Protesti širom Meksika počeli su nakon što su 43 studenata nestala u septembru. Pretpostavlja se da su ubijeni pošto su ih narko-kartelima izručili korumpirani lokalni zvaničnici.

XS
SM
MD
LG