Dostupni linkovi

Dačić razgovarao sa predsednikom Sirize


Šef srpske diplomatije Ivica Dačić i predsednik najveće grčke opozicione stranke Sirize, Aleksis Cipras složili su se danas u Beogradu da je zajednički cilj dve zemlje intenziviranje saradnje, prevashodno na ekonomskom planu, u oblastima infrastrukture i energetike, kao i kulture.

Dvojica zvaničnika konstatovala su i obostranu potrebu za većom političkom saradnjom, što podrazumeva češće susrete na visokom nivou, održavanje sednice dve vlade, kao i mogućnost za trilateralnu saradnju sa drugim zemljama regiona, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Sa grčke strane još jednom je potvrđena podrška Srbiji na planu evrointegracija i ponovljen nepromenjen stav po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, dodaje se u saopštenju.

Cipras je juče doputovao u posetu Srbiji gde se sastao sa najvišim državnim zvaničnicima, održao predavanje "Pogledi na budućnost Evrope, Grčke i regiona" i obišao bioskop "Zvezda", koji su pre dve nedelje zauzeli aktivisti grupe "Pokret za okupaciju bioskopa".

"Važno je podržati pokrete koji se bore protiv privatizacije, pokrete koji imaju stav protiv napada neoliberalizma", rekao je tom prilikom Cipras za agenciju Beta.

XS
SM
MD
LG