Dostupni linkovi

Josipović predao potpise podrške kandidaturi za predsjednika


Predsjednički kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Ivo Josipović predao je danas Državnoj izbornoj komisiji oko 203.000 potpisa podrške svojoj kandidaturi za novi predsjednički mandat.

U zgradu Sabora Josipović je dosao u pratnji izbornog tima i predstavnika stranaka koje ga podržavaju u trci za drugi mandat, a uz njega je bio i premijer Zoran Milanović, predsjednik SDP.

"Prikupili smo 203.875 važećih potpisa. Koristim priliku da zahvalim svim građanima i građankama koji su podržali kandidaturu, kao i strankama koje stoje iza moje kandidature", rekao je Josipović čiju kandidaturu podržava 18 političkih partija.

U ponoć ističe rok za predaju najmanje 10.000 potpisa podrške za predsjedničke kandidature. Potpise je juče predao Milan Kujundžić, bivši funkcioner Hrvatske demokratke zajednice (HDZ), a poslijepodne će, kako je najavljeno, to učiniti i kandidatkinja HDZ Kolinda Grabar Kitarović.

Kandidaturu su najavili i nezavisni poslanik u Saboru Ivan Grubišić i šibenski advokat Ivan Rude. Bivši čelnik Hrvatske stranke prava Ante Đapić juče je rekao da je odustao od izborne trke i da podržava kandidatkinju HDZ-a.

Izbori su zakazani za 28. decembar ove godine, a drugi krug izbora, ako do njega dođe, biće 11. januara 2015.

XS
SM
MD
LG