Dostupni linkovi

Milanović: Ljudski mi smeta Vučićeva izjava


Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas da mu "ljudski" smeta izjava predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da Hrvatska nije u stanju da zaštiti deset ćiriličnih tabli u Vukovaru.

"Ružno, nemojmo to raditi. S jedne strane te udaraju ekstremisti u Hrvatskoj koji ne mogu da imaju politiku bez konflikta i bez mržnje. Sa druge strane vidim da ni s druge strane Dunava nema razumijevanja, ne za nas i za mene lično, nego nema razumijevanja problema", rekao je Milanović u Zagrebu govoru na forumu žena Socijaldemokratske partije.

On je dodao da je ovaj region prošao kroz užasne tragedije i da iz toga treba nešto da se nauči.

"Ne radi se tu o deset ćiriličnih ploča, nego o nekoliko stotina koje smo, usput budi rečeno, potpuno u stanju da zaštitimo, ali ne mi ili policija, nego ih građani štite, niko ih ne dira osim njih nekoliko i to je hrvatski ponos, to nije samo Vukovar", naglasio je Milanović.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u petak da neće doći na samit u Beogradu 16. decembra, jer je očekivao da se vlast u Srbiji ogradi od istupa Vojislava Šešelja nakon povratka iz Haga.

On je ocijenio da je "korektno izjašnjavanje" o Šešeljevim izjavama "i pitanje kulture, naročito zato što su svi ti ljudi bili isto političko društvo devedesetih godina".

XS
SM
MD
LG