Dostupni linkovi

Vučić: Rezolucija EP vrijeđa Srbiju


Rezolucija Evropskog parlamenta je uvredljiva i uznemirujuća i iza nje se kriju ili licemjerje ili želja da se naudi Srbiji, kaže premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je reagujući na rezoluciju EP kojim se pozivaju vlasti u Srbiji da se "ograde od izjava Vojsilava Šešelja" naveo da nju ne razumijeju ni poslanici EP.

"Nismo željeli da se skrivamo i bježimo od nečega što nismo razumjeli, i ono što, čini nam se, ne razumeju ni oni što su za to glasali", rekao je Vučić.

Vučić je ocijenio da je EP izašao u susret mržnji, ksenofobiji i utvarama iz prošlosti, umjesto da "pomogne konačnom zatvaranju balkanskih rana".

On je naveo da sam akt nije važan, jer nije obavezujući i "ne predstavlja praktično ništa", ali predstavlja važne stvari koje bi trebalo ukazati građanima Srbije.

"Ovo je trebalo da bude kao neki nauk građanima Srbije, da vide kako se odnose prema nama, šta je to što stvarno misle o nama i sa kakavim mukama i teškoćama ćemo se suočavati, mada su neke objektivne, na našem evropskom putu i u našoj bliskoj budućnosti", rekao je Vučić.

Premijer se zahvalio bugarskim poslanicima i Tanji Fajon koji su "pokušali da urazume ostale poslanike".

Vučić je ocijenio da je u slučaju rezolucije EP u pitanju ili licemerje neviđenih razmera ili želja da se Srbiji nanese šteta.

"Nema trećeg. Ne postoji ništa u današnjoj Srbiji što može da poveže našu vlast i Vojislava Šešelja, o kojem neću ni da pričam", rekao je premijer.

XS
SM
MD
LG