Dostupni linkovi

SAD: Objavljen snimak ubistva dečaka


Policija Klivlenda objavila je snimak ubistva 12-godišnjaka, koga je usmrtio policajac u uverenju da dečak u ruci drži pravi pištolj.

Policajci su navodno tri puta upozorili Tamira Rajsa da podigne ruke u vis, a AP navodi da je upečatljiva brzina kojom je policajac pucao.

AP piše da se na snimku vidi kako se tamnoputi dečak igra replikom pištolja, razgovara mobilnim telefonom i na većem delu materijala izgleda kao da se dosađuje i "vrzma" po parku dečjeg igrališta tokom toplog novembarskog popodneva.

AP navodi da je se na jednom delu snimka vidi da je dečak sedeo za piknik-stolom i u jednom trenutku ustao, dok mu je sa desne strane prišao policijski automobil, otvorila se suvozačka vrata odakle je policajac pucao u njega sa udaljenosti manjoj od tri metra.

NBC je izvestio je da nema tonskog snimka, ali da je predstavnik policije Ed Tomba saopštio da je policajac tri puta doviknuo da podigne ruke uvis.

Saopšten je identitet policajca koji je ubio Tamira i to je Timoti Leman, za kog se navodi da je 26-godišnji početnik koji je počeo da radi u klivlendskoj policiji u martu.Drugi član patrole bio je 46-godišnji Frenk Garmbek, koji u tom policijskom odeljenju radi od 2008. godine, navodi AP.

Obojica su na plaćenom odsustvu dok tužilac ne odluči da li će podizati optužnicu protiv njih.

XS
SM
MD
LG