Dostupni linkovi

Leskovac: Novinari nepoželjni u Skupštini


Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović apelovao je na novinare da ne ulaze u salu Skupštine Grada da ne bi ometali sednice.

Kako prenose “Južne vesti”, on je najavio da će ubuduće građani sednice Skupštine moći da prate preko interneta, te da će televizije moći da prenose zasedanja samo ukoliko se priključe na novi sistem prenosa.

Prednost toga, po gradonačelnikovom mišljenju, je i što ni novinari više ne moraju da dolaze, već sednice mogu da prate od kuće.

“To je dobro jer novinari više smetaju na sednicama nego što doprinose normalnom radu. Novinari mogu da uđu i da prate šta se dešava, ali je bolje da budu ispred i posmatraju dešavanja sa video bima. Vi često znate da ometate rad i vučete direktore ili opoziciju za rukav dok im ja odgovaram na pitanja. Bez vas će moći bar da me slušaju”, poručio je gradonačelnik novinarima.

“Južne vesti” napominju da niko od prisutnih novinara u tom trenutku nije reagovao na ovakvu izjavu.

Glavna i odgovorna urednica "Televizije Leskovac" Nataša Đorđević kaže da je šokirana ovakvim stavom gradonačelnika i pita koji je sledeći korak u “zatvaranju vrata” prvog čoveka Leskovca.

“Zaista mislim da je sve rečeno sa njegove strane degutantno. Ovo znači potpuno zatvaranje vrata javnosti i klasično ometanje novinara u njihovom obaveštavanju sa lokala. Pitam se šta se to zapravo dešava iza zatvorenih vrata”, kaže Đorđevićeva.

XS
SM
MD
LG