Dostupni linkovi

O privatizaciji Beograd filma u bioskopu "Zvezda"


Otvoreni razgovor o privatizaciji Beograd filma i posledicama koje je imao na kinematografiju i kulturu Beograda biće održan u sredu, u 18 časova u Novom bioskopu Zvezda, koji su aktivisti okupirali u petak prošle nedelje.

U razgovoru će učestvovati Milanka Janošević, bivša predsednica Nadzornog odbora Beograd filma, Dragan Jeličić, nekadašnji urednik programa u Beograd filmu, Srđan Dragojević, reditelj, član Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije, Branimir Stojanović, član kolektiva “Učitelj neznalica i njegovi komiteta” i Svebor Midžić, radnik u kulturi. Razgovor će moderirati Ivana Milanović Hrašovec, novinarka lista Vreme, i Ivan Velisavljević, član Pokreta za okupaciju bioskopa

"Želimo da otvorimo pitanje divljačke privatizacije Beograd filma kao simbola odnosa države prema kulturi. Analiziraćemo današnje stanje beogradskih bioskopa i razmotriti alternative privatizacijskom modelu. Bivši radnici i mali akcionari Beograd filma govoriće o svojoj borbi da sačuvaju delatnost beogradskih bioskopa i spreče malverzacije prilikom prodaje svog preduzeća", naveli su organizatori u pozivu za medije.

Ovo je prvi u nizu otvorenih razgovora koji će biti organizovani u Novom bioskopu Zvezda narednih dana.

XS
SM
MD
LG