Dostupni linkovi

Geldof: Izuzetna prodaja humanitarne muzičke numere


Pretprodaja novog humanitarnog singla za sakupljanje novčane pomoći u borbi protiv ebole je "manična", izjavio je organizator akcije, britanski muzičar Bob Geldof.

Ovaj muzičar i ostali učesnici kampanje priznali su da su bili nervozni, ali sada kažu da je odziv "izuzetan", preneo je Bi-Bi-Si.

Geldof je rekao da je u roku od pet minuta posle početka prodaje singla "Da li znaju da je Božić?" (Do They Know It's Christmas?) u internetskoj prodavnici "Aj tjuns" (ITune) sakupljeno milion funti.

Video spot za ovu pesmu u interpretaciji poznatih muzičara okupljenih pod imenom "Bend ejd 30" snimljen je radi sakupljanja novca za borbu protiv epidemije ebole u zemljama zapadne Afrike, a juče je imao premijeru na televiziji Aj-Ti-Vi.

Singl sada može da se preuzme sa interneta po ceni od 99 penija.

Geldof je rekao da epidemija u Africi može biti zaustavljena i naglasio da će 100 odsto zarade od prodaje otići za potrebe borbe protiv opasnog virusa.

Ebola je od početka godine u zemljama zapadne Afrike odnijela više od 5.000 života.

Geldof i Midž Jur su pre 30 godina napisali prvu verziju pjesme "Da li znaju da je Božić?", a od prodaje ovog singla tada je sakupljeno osam miliona funti za gladne u Etiopiji.

XS
SM
MD
LG