Dostupni linkovi

Albanske partije u CG podnijele krvičnu prijavu protiv Informera


Poslanici albanskih partija u Crnoj Gori, Genci Nimanbegu i Nik Đelošaj, podnijeli su krivičnu prijavu protiv Informera CG, zbog, su kazali, uvredljivih tekstova koje je taj list objavljivao o njihovom narodu.

Njih dvojica su na konferenciji za novinare, saopštili da je prijava podnesena i protiv glavnog urednika Informera CG kao i dva autora teksta.

"Naslovi teksta su uvredljivi. Predstavljamo 40 hiljada Albanaca koje je uvrijedio taj list. Tužilac je imao dovoljno vremena od 16. oktobra da reaguje što nije učinjeno", kazao je Nimanbegu.

Uvredljivo pisanje Informera o Albancima uslijedilo je nakon prekinute utakmice Sbrija Albanija u Beogradu, 14 .oktobra.Jedna od njihovih naslovnica glasila je "Šipatrska svinjarija"

Poslanice Demokratskog Fronta i Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić, Branka Bošnjak, Jelisava Kalezić i Ljiljana Đurašković zatražile su juče od Vrhovnog državnog tužilaštva ) da insistira na gašenju tabloida “Informer” I VDT su dostavile dopunu krivične prijave protiv “Informera”, glavnog urednika i NN autora tekstova, zbog izlaganja pornografskog materijala u blizini djece i neizvršenja sudskih odluka.

“Informer” je nastavio i kampanju protiv direktorke MANS-a Vanje Ćalović i nakon sudske zabrane tri broja.

XS
SM
MD
LG