Dostupni linkovi

Oliveru Ivanoviću produžen pritvor za još dva mjeseca


Predsjedniku Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Oliveru Ivanoviću produžen je pritvor za još dva mjeseca.

Ivanović je uhapšen 27. januara pod optužbom da je počinio ratni zločin tokom bombardovanja NATO-a 1999. godine i da je 2.000 godine učestvovao u ubistvu jednog Albanca.

Predsjednica Skupštine opštine sjeverna Mitrovica Ksenija Božović tim je povom za Srnu rekla da je odlukom Euleks suda produžen neosnovani pritvor Ivanoviću, "čime je svima postalo jasno da je cilj ovog političkog procesa eliminisanje političkih lidera sa sjevera Kosova".

"Vjerovali smo da će Euleks nakon ovih devet mjeseci, koliko je Ivanović u pritvoru, poštovati njegova prava i garancije koje je dala Vlada Srbije i dozvoliti mu da se brani sa slobode. Vjerovali smo da će Euleks primijeniti iste standarde kao i u sudskim postupcima koji se vode protiv Albanaca, kojima se dozvoljavaju odbrane sa slobode, ali je to u slučaju Ivanović po ocjeni Euleks pravosuđa nemoguće", kaže Božovićeva, naglašavajući da su nadanja pala u vodu.

XS
SM
MD
LG