Dostupni linkovi

Vučić: Mi smo na Titaniku nakon što je udario u ledeni breg


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za briselski portal " EU tudej" da su bolni rezovi neophodni da bi Srbija u dogledno vreme stabilizovala finansije i podstakla privredni rast.

“Mere štednje su tek mali deo planova ze ekonomski opravak”, rekao je Vučić, dodavši da očekuje da se od 2016. uspostavi stabilan privredni rast, a da Srbija u roku od 3-4 godine postane normalna, prosperitetna zemlja.

On je ukazao da je svestan da će te mere biti bolne i teške za građane, ali da ne želi da obmanjuje narod, kao što to nije činio ni u predizbornoj kampanji.

“Treba imati na umu da se nismo ukrcali na Titanik u Sautemptonu, pa da možemo da menjamo kurs. Ukrcali smo se nakon što je brod već udario u ledeni breg, a putnici počeli da skaču u more”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da Srbija i pored teške situacije nije pred bankrotom, jer vlada odgovorno troši novac, a usvajanje zakona o radu, privatizaciji i bankrotstvu je povratilo poverenje investitora i poverilaca. On je podsetio da se Srbija sada zadužuje sa kamatnom stopom od 9,5 odsto, dok je ranije ona iznosila 13,9 odsto.

XS
SM
MD
LG