Dostupni linkovi

Eksplozije u fabrici oružja kod Donjecka, nema mrtvih


Snažna eksplozija potresla je Donjeck nakon što je granata pogodila fabriku municije i eksploziva, a prema dosadašnjim informacijama - nema žrtava ni povrijeđenih.

Donjeck, grad na istoku Ukrajine koji je već razoren borbama, potresla je snažna eksplozija koju je pratio veliki bijeli oblak, javlja "Rusija danas".

Postrojenje u Donjecku služi za proizvodnju eksploziva i municije, kao i za demontiranje neeksplodiranih bombi prikupljenih sa bojišta.

Zamjenik predsjedavajućeg gradske skupštine Ivan Prohodko rekao je za ukrajinsku televiziju "112" da je granata direktno pogodila postrojenje sa eksplozivima, što je prouzrokovalo još jednu eksploziju.

"Srećom, nije pogođeno glavno postrojenje, gdje je smešteno dvije i po tone eksploziva", rekao je Prohodko, dodavši da je pričinjana velika materijalna šteta, ali da niko nije povrijeđen.

Članice Kontakt grupe za Ukrajinu jutros su u Minsku potpisale Memorandum koji predviđa opšti prekid vatre i, u roku od 24 časa, zabranu svih vrsta oružja i vođenje ofanzivnih borbenih dejstava.

U međuvremenu, treći konvoj ruske humanitarne pomoći stigao je bez pratnje na istok Ukrajine.

XS
SM
MD
LG