Dostupni linkovi

Irina Kabajeva na čelu pro Kremlj medija


Bivša gimnastičarka,olimpijska šampionka i poslnica Dume Alina Kabajeva, za koju se godinama spekiliše da je u vezi sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, imenovana je na čelo pro Kremlj Nacionalne medijske grupe (NMG), objavio je danas taj holding.

"Alina Kabajeva je prihvatila mjesto direktora borda Nacionalne medijske grupe (NMG)", rekla je portparolka grupe Oksana Razumova.

Poslanica vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, koja je juče podnijela ostvku na dužnost u Dumi, tridesetjednogodišnja Kabajeva je od 2008. vodila nadzorni odbor NMG-a koga je osnovao Putinov blizak saradnik tajkun Jurij Kovalčuk.

Ta medijska imperija obuhvata televizije REN-TV i Peti Kanal, dnevnike
Izvestija, Tvoj Denj, kao i radio stanicu Ruskaja Slojuba Novosti.

NMG takođe ima kontrolni paket akcija vodeće televizije Prvi kanal i studija Art Pictures koji vodi reditelj Fjodor Bondarčuk.

Suosnivač NMG-a Kovalčuk takođe je predsjednik Banke Rasija, i na meti je sankcija SAD i EU posle ruskog pripajanja Krima u martu ove godine i zbog krize u Ukrajini.

Izvještavanja o vezi ruskog predsjednika sa Alinom Kabjevom počela su 2008. i nastavljena uprkos više puta ponovljenih demantija i nekoliko "bez komentara" iz Kremlja.

U aprilu 2013, Putin i njegova supruga Ljudmila javno su objavili da se razvode nakon 30 godina braka.

XS
SM
MD
LG