Dostupni linkovi

Pusić i Lorencin na Bledskom forumu


Prva potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić govorit će u utorak u Sloveniji na konferenciji "Bled Stategic Forum" u raspravi na panelu "Budućnost zapadnog Balkana: kako postići uspješnu regionalnu suradnju". Ministar turizma Darko Lorencin bit će jedan od sugovornika okruglog stola na temu 'Kako globalizacija može povećati povjerenje u regiji', koji će se provesti u okviru sesije posvećenoj turizmu - Snaga turizma.

Uz ministra Lorencina na raspravi će sudjelovati i slovenski ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Metod Dragonja, albanska ministrica urbanog razvoja i turizma Eglantina Gjermeni, slovački državni tajnik Ministarstva prometa, gradnje i regionalnog razvoja František Palko te predstavnik Svjetske turističke organizacije Carlos Vogeler.

Pozdravljajući na uvodnoj svečanosti sudionike skupa, slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec podsjetio je da je središnja tema ovogodišnjih rasprava na forumu, koje se odvijaju pod motom "Moć povjerenja", biti pitanje vraćanja povjerenja u politiku te uloga povjerenja u dobrim gospodarskim odnosima i poslovanju.

"Svi znamo da je povjerenje teško steći, a da ga je lako izgubiti. Bez povjerenja nema razvoja i blagostanja. Samo s povjerenjem možemo graditi svijet koji će biti jak i koji

XS
SM
MD
LG