Dostupni linkovi

Al Kaida pogubila američke špijune


Pripadnici Al Kaide pogubili su u Jemenu trojicu muškaraca pod optužbom da su špijunirali tu terorističku organizaciju za američku obaveštajnu službu.

Oni su optuženi da su ugradili elektronske čipove u vozila Al Kaide, kako bi ih američke bespilotne letelice locirale i uništile.

U Jemenu je u napadima američkih dronova dosad poginulo više desetina članova Al Kaide, među kojima je bilo i lidera te organizacije.

"Militanti Al Kaide su iz vatrenog oružja pogubili trojicu muškaraca, pošto su ih prethodno mučili", izjavio je za francusku agenciju jedan neimenovani jemenski bezbednosni zvaničnik.

On je dodao da su stanovnici jugoistočne provincije Hadramavt pronašli dva tela u gradu Šibam, dok je treće telo pronađeno u obližnjem gradu Koton.

Pored tela su pronađene poruke u kojima se navodi da su "mudžahedini zarobili grupu špijuna koji su se prodali đavolu za nekoliko rijala (jemenska valuta). Oni su izviđali u ime nevernika, koji upravljaju svojim letelicama sa neba."

"Svima onima koji razmišljaju da budu vodiči za Amerikance i druge nevernike poručujemo da će svakog špijuna stići ruka mudžahedina", upozorili su militanti.

XS
SM
MD
LG