Dostupni linkovi

Beograd: Ranjeni žandarm preminuo na VMA


Pripadnik Žandarmerije Srbije, Stevan Sinđelić preminuo je jutros na VMA nakon što je hicem pogođen u glavu tokom okršaja u blizini prijelaza Merdare.

MUP je saopštio da je na Žandarmeriju rano jutros kod sela Orlovac pucalo više osoba albanske nacionalnosti, od kojih je jedna ubijena u razmeni vatre.

"U taj dio Kopnene zone biće poslate snažne policijske snage, sa zadatkom da zaštite živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje", naredio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Žandarmi, među kojima je bio i Sinđelić obezbjeđivali su mjesto uviđaja posle jučerašnjeg incidenta i sukoba sa šumokradicama, kada su oko tri sata jutros nepoznate osobe na njih otvorile vatru.

Vjeruje se da su u pitanju šumokradice koje su se vratile na mjesto gdje je i juče bilo razmjene vatre, prilikom koje je jedan Albanac ranjen u nogu.

"Za oružani napad na pripadnike Žandarmerije sumnjiče se osobe koje su juče bespravno sjekle šumu, a koje su se jutros vratile na isto mjesto kako bi uzeli oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavile nakon jučerašnjeg incidenta", navodi MUP.

Pripadnik Žandarmerije Steva Sinđelić prebačen je policijskim helikopterom na VMA u Beogradu, ali ljekari nijesu uspjeli da mu spasu život.

Kako navodi B92 takođe u regionu Kuršumlije, policija je juče popodne pronašla šumokradice sa Kosova.Grupa građana Kosova albanske nacionalnosti uhvaćena je u blizini Kuršumlije u krađi šume, a u razmjeni vatre s policijom ranjen je jedan od šumokradica.

XS
SM
MD
LG