Dostupni linkovi

Više od 70 povređenih u zemljotresu u severnoj Kaliforniji


U zemljotresu jačine 6,0 stepeni po rihteru, koji je u nedelju ujutru pogodio severnu Zalivsku oblast Kalifornije, povređeno je više od 70 ljudi, izazvano je nekoliko požara, bez struje je ostalo desetine hiljada ljudi, a mnogi su u strahu u sred noći bežali iz svojih kuća.

Zemljotres je pogodio Zalivsku oblast rano jutros po lokalnom vremenu, a njegov epicentar bio je na dubini manjoj od 11 kilometara oko 10 kilometara jugozapadno od Nape, u vinarskom kraju Kalifornije, saopštio je Američki geološki zavod. Nakon glavnog potresa, usledilo je više manjih.

Portparolka lokalne bolnice u Napi rekla je da je ta medicinska ustanova primila više od 70 ljudi, uglavnom zbog posekotina, modrica i otoka. Ona je dodala da je bolnica podigla trijažni šator u koji i dalje pristižu povređeni.

Zemoljtres je, kako je naveo šef lokalne vatrogasne brigade, izazvao i šest većih požara, a napore vatrogasaca da ih ugase omelo je i to što je u potresu puklo nekoliko glavnih vodovodnih cevi.

U Napi je, prema rečima gradskog portparola, pričinjena znatna materijalna šteta. Izlozi mnogih prodavnica su polomljeni, a na nekoliko mesta u gradu pukle su vodovodne cevi, zbog čega je najmanje jedna ulica poplavljena.

To je najjači zemljotres koji je pogodio Zalivsku oblast od potresa iz 1989. jačine 6,9, kada je poginulo više od 60 ljudi.

XS
SM
MD
LG