Dostupni linkovi

Izrael: Poginuo četvorogodišnji dečak, sirene u Tel Avivu


Jedan četvorogodišnji izraelski dečak podlegao je večeras povredama zadobijenim od eksplozije granate ispaljene iz pojasa Gaze koja je direktno pala na jedan automobil na jugu Izraela.

Dogodilo se to u jednom kibucu, a Drugi kanal izraelske televizije je javio da su Palestinci iz Gaze ispalili baražnu vatru na kibuc i da je jedna granata eksplodirala blizu mesta gde je dečak stajao.

U međuvremenu su se oglasile sirene za vazdušnu uzbunu u Tel Avivu, nakon što su ispaljena najmanje tri projektila na centralni Izrael. Sirene su se oglasile i u predgrađima Tel Aviva.

Ranije je jedna raketa pala na sinagogu u gradu Ašdodu, povredivši troje ljudi. Od ponoći do popodne oko 79 projektila iz Gaze ispaljeno je na Izrael, a odbrambeni sistem "gvozdena kupola" presreo je osam.

Sukobi su nastavljeni danas treći dan zaredom nakon što je u utorak propao privremeni prekid vatre i pregovori o trajnijem primirju doživeli krah.

Pogibijom dečaka broj izraelskih žrtava popeo se na 68, od početka sukoba 8. jula, dok je na palestinskoj strani poginulo bezmalo 2.090. ljudi.

XS
SM
MD
LG