Dostupni linkovi

Članice Hipo grupe u jugoistočnoj Evropi posluju normalno


Kako bi se izbegle pogrešne interpretacije vezane uz članak kojeg su preuzele novinske agencije i mediji po regionu, a koji je pod naslovom „AUSTRIJA: Hypo broji poslednje dane“ objavljen danas, te s ciljem celovitog i tačnog informisanja javnosti molimo vas da vašim čitaocima pružite uvid u sve činjenice, navodi se u mailu Petra Stefanovića, direktora komunikacija u Hypo Alpe-Adria-Bank International AG.

U ovom slučaju radi se isključivo o poslovanju Hypo Alpe-Adria-Bank International AG u Austriji te spomenuto zatvaranje računa nema veze sa Hypo Alpe-Adria-Bankama u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnog Gori i BiH, niti ima veze sa klijentima ovih banaka, a što nažalost nije u potpunosti jasno iz ranije objavljene vesti.

Kao što je najavljeno pre više od šest meseci, restrukturiranje Hypo grupe ima dva osnovna dela. Prvi deo je osnivanje nezavisne institucije u koju će biti izdvojeni delovi iz starog poslovanja koji nisu u planu za privatizaciju. Vest koju ste danas preneli odnosi se upravo na taj poslovni entitet.

Drugi dio restrukturiranja, a koji je u potpunosti odvojen i nezavisan od prvog, je privatizacija poslovno i operativno snažnih banaka podružnica u Jugoistočnoj Europi, a koja je u završnoj fazi.

Ukratko, spomenuto zatvaranje žiroračuna u Austriji i Hypo Alpe-Adria-Bank International AG nema nikakve veze s poslovanjem nijedne od banaka članica Hypo grupe u jugoistočnoj Evropi, koje se u svakom pogledu odvija normalno i nesmetano, niti sa klijentima gore pomenutih banaka, navodi se u saopstenju banke

XS
SM
MD
LG