Dostupni linkovi

Tužioci u BiH pod velikim pritiscima


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopštilo je danas da se državni tužioci u poslednje vreme nalaze pod velikom političkim i medijskim pritiskom, uključujući i predmet "Lutka".

Taj predmet se odnosi na istragu protiv organizovane kriminalne grupe u kojoj su, između ostalih, Darko Elez i Naser Keljmendi.

U slučaju "Zubac", tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv direktora državne Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) Gorana Zupca, tereteći ga da je odgovoran za paljenje zgrade Predsedništva BiH u Sarajevu tokom februarskih demonstracija jer nije angažovao specijalnu jedinicu Sipe na obezbeđenju tog objekta.

U slučaju "Turković", Apelaciono veće Suda BiH je poništilo prvostepenu presudu protiv Zijada Turkovića, kojom je bio osuđen na 40 godina zatvora za više ubistava.

Iz Tužilaštva BiH su poručili svima onima koji vrše pritisak da to ne čine, ističući da "nijedan tužilac neće zaobići i zaštititi bilo koga ko je počinio krivično delo".

Iz Tužilaštva BiH su poručili da će nastaviti da rade u interesu građana i vladavine prava, u skladu sa zakonom, te da ih nikakvi pritisci u tome neće omesti.

XS
SM
MD
LG