Dostupni linkovi

Samoubilački napad u Kabulu: Najmanje četvoro mrtvih


U samoubilačkom napadu koji je u utorak ujutro u Kabulu izveo muškarac na motoru u kompleksu koji pripada odjelu za borbu protov droge ministarstva unutarnjih poslova i za koji su odgovornost preuzeli talibani ubijene su najmanje četiri osobe, izjavili su policijski izbvori.

"Naše prve informacije pokazuju da se eksplozija dogodila u jednom stranom kampu, četiri osobe su ubijene a šest je ranjeno", izjavio je za AFP general Zahir Zahir, šef policije u Kabulu.

Nadžib Daniš, pomoćni glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova je precizirao da "kamp u kojem se dogodio incident pripada odjelu za borbu protiv droge ministarstva unutarnjih poslova, ali ne znamo da li su oni koji su ubijeni bili savjetnici ministarstva".

U utorak ujutro nije bilo poznato državljanstvo žrtava, naveli su isti izvori. General Zahir je precizirao da su "stranci imali vježbe unutar kampa".

On je dodao da policija istražuje na koji način je samoubica mogao ući u kamp. Napad je izvršen u kontekstu obnovljenog nasilja u Afganistanu, gdje je nekoliko smrtonosnih napada izvedeno posljednjih dana.

XS
SM
MD
LG