Dostupni linkovi

Bolivija: Ubijen Arkanovac Goran Popović


Goran Popović iz Donjeg Lapca, bivši pripadnik Crvenih beretki i Arkanovih tigrova, državljanin Hrvatske i Srbije, za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica zbog trgovine kokainom, ubijen je u Santa Cruzu u Boliviji, sedam dana nakon ubistva Gorana Stavrića i predaje Igora Mikole u Peruu, prenosi Jutarnji.hr.

Popović je ubijen u internet kafeu s tri metka u glavu i tijelo. Ubijeni je imao dokumente kao David Eterovic Melgar, ali je policija utvrdila da se iza toga imena skrivao Goran Popović za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica zbog trgovine kokainom.

Popović treća je žrtva mafijaških likvidacija u Boliviji u samo sedam dana, prenose tamošnji mediji.

Mafijaški obračuni mogli bi biti povezani s nedavnom zapljenom tri tone kokaina u Čileu. Kokain vrijedan 60 miliona dolara stigao je iz Bolivije, objavila je policija. Osam osoba je uhapšeno u operaciji planiranoj četiri mjeseca.

Pod lažnim imenom Nikola Antonio Bonavia ubijen je i bivši arkanovac Goran Stavrić u Limi, navodno dok je bio u društvu s bivšim merčepovcem Igorom Mikolom koji je u bijegu od 2005. kad je osuđen na pet godina zatvora zbog zločina u Pakračkoj poljani. Nakon nekoliko dana skrivanja Mikola se prošle sedmice predao policiji.

XS
SM
MD
LG