Dostupni linkovi

Srbija će dati garancije, ako će Šešelj poštovati uslove Haga


Vlada Srbije spremna je da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu optuženog lidera Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislava Šešelja Haškom tribunalu, pod uslovom da se Šešelj, u pravno obavezujućoj formi, izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi ili sa njim dogovori nadležno Sudsko vijeće Haškog tribunala.

Vlada Srbije odlučila je na večerašnjoj sjednici da Sudsko vijeće obavijesti o toj odluci, a povodom odluke Sudskog vijeća Haškog tribunala, kojom se od Vlade Srbije traže garancije za privremeno puštanje na slobodu optuženog lidera SRS, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Vlada Srbije, shodno članu 36 Zakona o saradnji Srbije i Crne Gore sa Haškim tribunalom od 1991. godine, davala je garancije za sve državljane Srbije optužene pred Haškim tribunalom koji su se zahtevom obratili i tražili da Srbija garantuje da će ispuniti sve uslove koji budu bili određeni u odlukama sudskih veća Haškog tribunala", navodi se u saopštenju.

Napominje se i da je u dosadašnjoj praksi Vlada Srbije uspješno sprovela sve naloge o privremenom puštanju na slobodu državljana Srbije optuženih pred Haškim tribunalom.

XS
SM
MD
LG