Dostupni linkovi

Fajman: Pred Srbijom još mnogo zadataka


Odnose s Austrijom gradimo na mesečnom nivou i nadam se da ćemo se u perspektivi što čvršće vezati za Austriju u Nemačku, izjavio je predsednik Vlade Aleksandar Vučić nakon susreta s austrijskom kancelarom Vernerom Fajmanom.

“Mi ćemo ispunjavati sve naše obaveze na evropskom putu. Na jesen nam predstoje pregovori o poglavljima 32 i 35. Mnogo toga još treba da se uradi ako želimo da popravimo vladavinu prava i pravnu državu što je važan preduslov za pospešenje ekonomije” kazao je premijer Srbije, dodajući da Srbija treba da “bude faktor stabilnosti u ovom delu Evrope”.

Austrijski kancelar Verner Fajman, koji boravi u poseti Beogradu, rekao je da je pred Srbijom još mnogo zadataka i da ne zna da li je taj cilj ostvariv.

Komentarišući medijske navode o potencijalnoj ugroženoj bezbednosti države i članove Vlade, Vučić je rekao da je Srbija stabilna država. "U najhitnijem roku država će reagovati i nema razloga da bilo ko bude zabrinut. istem bezbednosti treba da služi da obezbeđuje povećanu privrednu aktivnost a ne da sam pravi krize", rekao je Vučić i dodao da javnost može da računa da će sa tim krizama uskoro biti završeno.
XS
SM
MD
LG