Dostupni linkovi

NSRS o otklanjanju posljedica poplava


Narodna skupština Republike Srpske održaće posebnu sjednicu na kojoj će razmatrati prijedlog mjera Vlade za otklanjanje posljedica poplava.

Na dnevnom redu naći će se i prijedlog Zakona o formiranju fonda solidarnosti u koji bi trebalo da se prikuplja novac za pomoć poplavljenim područjima.Prema procjenama koje je iznijela premijerka RS Željka Cvijanović na godišnjem nivou u Fond bi trebalo da se prikupi oko 94 miliona KM.

Vlada je uputila 10 zakona u proceduru po hitnom postupku, među kojima su prijedlozi zakona o Fondu solidarnosti za obnovu RS, o posebnom doprinosu za solidarnost, te o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije.

Skupštinski Kolegij je prethodno usvojio i preporuku kojom se sugeriše svim poslanicima da se idućih pet mjeseci, odnosno koliko im je ostalo do isteka mandata aktuelnog skupštinskog saziva, odreknu po 10 posto plate u korist stanovnika poplavljenih područja.

Tom odlukom, poslanicima je ostavljena i mogućnost da odmah doniraju 50 posto od plate za pomoć poplavljenima i time odmah ispoštuju preporuku Kolegija.
XS
SM
MD
LG