Dostupni linkovi

Moguća rekonstrukcija hrvatske Vlade


O rekonstrukciji hrvatske Vlade se razgovara, ali nitko ne dovodi u pitanje poziciju ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića, doznaje Hina neslužbeno u Banskim dvorima.

"Premijer Zoran Milanović zadovoljan je s Mrsićevim radom, a kriterij za rekonstrukciju vlade sasvim sigurno neće biti kako je tko glasovao o Slavku Liniću", rekao je izvor iz Vlade, nakon što su neki mediji objavili da će Milanović još danas odlučiti o rekonstrukciji Vlade te da bi bez funkcija mogli ostati Mrsić i ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Mrsić i Ostojić na stranačkim su se tijelima izjasnili protiv isključenja iz SDP-a bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Konačnu odluku o Linićevu isključenju Glavni odbor SDP-a je donio u subotu, u tajnom glasovanju i s tijesnim rezultatom - 50 glasova za i 47 protiv.

Takvoj je odluci prethodila cjelodnevna, za javnost zatvorena, ali po izjavama sudionika na momente vrlo oštra rasprava.

Među sudionicima rasprave moglo se čuti da je predsjednik SDP-a i Vlade bio bijesan na upućene mu kritike te da je "izgubio kontrolu nad sobom".

Milanovićeve reakcije potaknule su nagađanja da će predsjednik SDP-a krenuti u obračun s neistomišljenicima, a spominjala se i mogućnost raspuštanja riječkog ogranka stranke.

Iz Milanovićeva kruga danas, međutim, oštro opovrgavaju mogućnost takvog scenarija.

"To nije točno, o raspuštanju riječke organizacije se ne razmišlja. Poštuje se činjenica da Rijeka ima rezultate, koje nitko ne osporava", kazao jeMilanovićev bliski suradnik.

Iz vrha SDP-a kažu da je upravo Milanović predložio da se o Linićevu isključenju odlučuje tajnim glasovanjem i tumače da je predsjednik SDP-a takvim postupkom demokratičnost odlučivanja u stranci podigao na razinu kakva do sada nije zabilježena ni u jednoj stranci.

"To je još jedan dokaz da Milanović nema nikakvih namjera osvete ili gušenja ogranaka", tumači Hinin sugovornik.
XS
SM
MD
LG