Dostupni linkovi

Predsjedništvo SDP-a za isključenje Linića


Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Hrvatske je na sjednici u srijedu poslijepodne odlučilo o isključenju bivšeg ministra financija i jednog od stranačkih veterana Slavka Linića iz stranke. Odluku mora potvrditi Glavni odbor stranke koji se sastaje u subotu.

Linić je sankcioniran zbog toga što je javno prozvao premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića za nepotizam, klijentelizam i zloupotrebu medija i represivnog aparata protiv njega i njegove obitelji.

O Linićevim tvrdnjama raspravljat će parlamentarni Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, a već danas bi Odbor trebao razgovarati sa Linićem. Nadzor rada tajne službe SOA kojeg je naložio predsjednik Ivo Josipović pokazao je da Linić nije bio predmet obrade tajne službe.

Odluka Predsjedništva SDP-a nije donesena jednoglasno. Četiri člana Predsjedništva iz dviju najsnažnijih organizacija hrvatskih socijaldemokrata - Zagreba i Rijeke – glasali su protiv isključenja Linića, a jedan od njih – potpredsjednik stranke i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina najavio je jučer i svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a.

Predsjedništvo SDP-a nije raspravljalo o rezultatima izbora za Europski parlament, na kojima je SDP kao stranka doživio katastrofalan poraz – od 5 zastupnika na euroizborima 2013, sada su dobili svega dva.
XS
SM
MD
LG