Dostupni linkovi

Otvoren EU Info centar u SarajevuU Sarajevu je danas otvoren EU Info centar koji će pružati informacije o Evropskoj uniji, njenim institucijama i politici, saopštila je Delegacija EU u BiH.

Šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen i načelnici devet opština potpisali su danas i Memorandum o saradnji u okviru projekta koji finansira Evropska unija "Podrška EU uspostavljanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malih i
srednjih preduzeća (EUSESBI)".

Reč je o opštinama Bihać, Brčko, Istočno Novo Sarajevo, Laktaši, Ljubuški, Novi Travnik, Mostar, Orašje i Teslić.

Vođa projekta EUSESBI Vilijam Luis (William Lewis) izjavio je da je potpisivanjem Memoranduma o saradnji devet opština BiH uspostavljen formalni mehanizam saradnje s EUSESBI projektom za izvođenje studija izvodljivosti za projekte poslovne infrastrukture.

EUSESBI projekti imaju kombinovani potencijal da zajedno stvore približno 11.000 novih radnih mesta širom BiH i da doprinesu jednom od najvažnijih zadataka u BiH, a to je obnova ekonomije, rekao je Luis.

On je dodao da je devet opština odabrano tako što su pokazale najveći potencijal za izradu finansijski unovčivih projekata.
XS
SM
MD
LG