Dostupni linkovi

Indija: Trojica osumnjičenih priznala zločin


Trojica uhapšenih priznala su da su učestvovali u grupnom silovanju i ubistvu dvije tinejdžerke, koje su nađene obješene na drvetu na sjeveru Indije prošle sedmice, saopštila je danas policija.

Policijski zvaničnik Atul Saksena rekao je da se traga za još dvije osumnjičene osobe u selu Katra, oko 300 kilometara od grada Luknou u državi Utar Pradeš.

On je dodao da je policija pripremila crtež dvojice osumnjičenih na osnovu podataka koje su dali uhapšeni.

Trojica osumnjičenih su rođaci stari oko 20 godina i suočavaju se sa optužbama za silovanje i ubistvo, što se kažnjava smrću, navodi AP.

Policija je ranije uhapsila dvojicu policajaca, a dvojicu je suspendovala zbog zanemarivanja dužnosti jer nisu htjeli da pokrenu istragu kada je otac jedne od djevojaka došao da prijavi njen nestanak, jer su djevojke iz niže kaste.

Dvije rođake iz siromašne porodice, dobi od 14 i 15 godina, nestale su 27. maja uveče kada su krenule u toalet, jer u njihovoj kući ne postoji kupatilo. Obdukcijom je utvrđeno da su djevojke grupno silovane, zadavljene i na kraju obješene.

Ranije je saopšteno da su svi osumnjičeni u ovom slučaju uhapšeni.

U odvojenom slučaju, u državi Utar Pradeš danas su uhapšena dva muškarca jer su 16-godišnju djevojku posuli kerozinom i zapalili zbog spora oko zemlje sa njenim ocem. Djevojka je prebačena u bolnicu sa opekotinama na četvrtini tijela.
XS
SM
MD
LG