Dostupni linkovi

Pomoć za BIH i Srbiju iz CG i građana i kompanija


Korisnici mobilne mreže "Telekoma", "Telenora" i "M:tela" u Crnoj Gori do sada su poslali 98.902 sms poruke na broj 14543 i tako prikupili oko 100.000 eura pomoći za Srbiju i BiH koje je zadesila poplava.

Sav prihod će biti proslijeđen Crvenom krstu Crne Gore, koji će sredstva dalje usmjeriti za saniranje posljedica u područjima pogođenim poplavama.

I odbor direktora crnogorske nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines donio je odluku da za potrebe pomoći poplavljenim područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini uplati po 10 000 eura.

Novac će biti uplaćen na namjenske račune otvorene za pomoć za otklanjanje posljedica poplava u obje države, priopćeno je iz Montenegro Airlinesa.

Pored ove pomoći, crnogorski nacionalni avioprijevoznik je Ministarstvu zdravlja Srbije u suradnji s Ministarstvom zdravlja Crne Gore, sve svoje kapacitete stavio na raspolaganje, radi avioprijevoza i zbrinjavanja pacijenata povrijeđenih u gradovima Republike Srbije.

U avione Montenegro Airlinesa trenutno se pakuje humanitarna pomoć u saradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Crne Gore i oni će za Beograd poletjeti u popodnevnim satima, stoji u saopštenju.

Građani i studenti samoincijativno prikupljaju pomoć za građane BIH i Srbije.

Povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, Glavni Grad organizuje Veliki humanitarni koncert ovogodišnjeg predstavnika RTCG na Eurosongu Sergeja Ćetkovića. Prihod je namijenjem postradalim područjima u Srbiji i BiH.

Po odluci menadžmenta Radija i Televizije Crne Gore (RTCG), Javni servis je izdvojio 4.000 eura kao pomoć postradalim područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini (BiH).
XS
SM
MD
LG