Dostupni linkovi

Izetbegović: Očekujemo još više turskih investitora u BiH


Turski predsjednik Abdulah Gul razgovarao je danas u Ankari sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, a nakon sastanka je održana i zajednička konferencija za novinare na kojoj je Izetbegović naglasio važnost dobrih odnosa dvije zemlje.

ističući intenzivne odnose između BiH i Turske, Izetbegović je kazao da je Turska uspjela obnoviti duhovne i istorijske mostove između dvije zemlje.

Naglasivši da je Turska uspjela ostvariti ekonomsku stabilnost i zauzeti mjesto u globalnom svijetu koje joj i pripada, Izetbegović je kazao da je značajna i pomoć Turske razvoju ekonomije BiH.

"Možda naša trgovinska razmjena trenutno i nije na zadovoljavajućem nivou, ali nadam se da će u narednom periodu ona biti uvećana. Očekujemo još više investitora iz Turske da investiraju u našu zemlju. Posebno su izražene naše potrebe za tim u sektorima poljoprivrede i industrije. Turski kredit od 100 miliona eura koristi se za projekte razvoja poljoprivrede i pomoći povratku raseljenih osoba“, kazao je Izetbegović.
XS
SM
MD
LG