Dostupni linkovi

Sergej pjeva u finalu za Crnu Goru i sve ex Yu države


Sergej Ćetković u Kopenhagenu
Sergej Ćetković sa pjesmom "Moj svijet" plasirao se u finale Eurosonga u Danskoj.

Sjajna izvedba te balade kao i po mnogim ocjenama sjajan scenski nastup osvojili su žiri i publiku i tako odveli Crnu Goru u završnicu takmičenja na kome od kada nastupa kao samostalna nikada nije ušla u finale.

“Nijesmo uspijevali da se domognemo finala u posljednjih pet godina i ovo je možda mali korak za čovječanstvo ali svakako veliki za Crnu Goru“, našalio se Sergej na konferenciji za novinare nakon prve polufinalne večeri i prolaza u veliko finale Eurosonga.

Crna Gora je bila prva proglašena od deset finalista Eurosonga, u prvoj polufinalnoj večeri.

Princip glasanja bio je isti kao i prethodne godine - i žiri i publika ocijenili su svoje favorite, a deset najboljih u zbiru dobili su priliku da se bore za pobjedu u subotu 10. maja.

Ovo je prvi put da Crna Gora uđe u finale popularnog muzičkog takmičenja od kada je obnovila nezavisnost.

Podgoričani i drugi građani Crne Gore oduševljeni su Sergejevim nastupom i kako je otpjevao svoju numeru

Predstavnik Crne Gore na ovogodišnjem Eurosongu Sergej Ćetković očekuje dobar plasman i u finalu iako smatra da je i sinoćni uspjeh veliki za Crnu Goru.

Dobar plasman Crne Gore očekuju i njeni građani i brojni Sergejevi obožavaoci:

Sergej je nakon polufinalne večeri i slavlja zbog plasmana u finale kazao da je iznenađen ogromnom podrškom ljudi koji nijesu iz Crne Gore i regiona.

"Mnogo je onih koji nijesu Crnogorci i nijesu sa teritorije bivše Jugoslavije, koji su navijali za nas i mahali crnogorskim zastavicama. Oni su vjerovali u nas i očekivali da naša pjesma uđe u finale",
kazao je Sergej za Portal RTCG.

On je na konferenciji za novinare koja je u utorak uveče organizovana nakon glasanja kazao da u finalu pjeva za cijeli Balkan.

"Ove godine na Eurosongu nijesu Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegovina zato pjevam i za njih”,
poručio je Sergej.
  • 16x9 Image

    Predrag Tomović

    Nesuđeni pravnik završio je u novinarstvu. Prošao "školu" radija Free Montenegro, Antene M. Imao i kratak izlet na TV IN, ali se nakon toga vratio staroj ljubavi - radiju.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG