Dostupni linkovi

Joksimović: Poseta Filea snažna podrška Brisela Srbiji


Ministarka vlade Srbije bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, izjavila je da bi najbolje bilo da se do kraja godine, u pregovorima sa EU, ide u pravcu otvaranja najtežih poglavlja kao što su 23 i 24.

Uoči posete komesara za proširenje EU Štefana Filea, koja je najavljena za ponedeljak, što je druga poseta visokog zvančnika Unije od konstituisanja nove vlade, Joksimović je rekla da je to odličan signal koji dolazi iz Brisela.

"Očekujem da to bude, ne samo protkolarna poseta koja će pokazati podršku vladi, građanima i Srbiji, već i obostranu agendu očekivanja koju bi trebalo da imamo i mi prema EU u odnosu na reforme koje smo obećali građanima i koje ćemo započeti u ovoj godini, i koje koincidiraju sa standardima EU koji bi od naše države trebale da naprave moderno društvo i funkconalnog člana u budućnosti EU", rekla je Joksimović za RTS.

Prema njenim rečima, važno je da građani razumeju da to nisu samo očekivanja EU prema nama, jer su to standardi koje treba da ispunimo, nego i mi očekujemo pozitvne signale za sve što radimo, a što je za dobrobit građana naše zemlje.
XS
SM
MD
LG